آرامگاه صخره ای سیراف

آرامگاه سیراف مربوط به دوره ساسانی و دوران های تاریخی بعد از اسلام است که در شهرستان کنگان واقع شده و یکی از آثار ملی ایران میباشد.این آرامگاه یکی از مکان های شگفت انگیز سیراف است که در دره لیرودی شیلو قرار دارد و سنگ قبرهای قدیمی در دل این آرامگاه صخره ای قرار گرفه اند.

چراهای متفاوتی برای این رفت‌وآمد وجود دارد، اما استخوان‌های انسانی موجود در منطقه باعث می‌شود تئوری گورستان بودن این محدوده قوی‌تر از سایر تئوری‌ها باشد.

این گورستان با سنگ قبر های قدیمی با این که در گذر زمان دو زلزله شدید در آن رخ داده،اما هیچ تغییری نکرده و در مقاطع تاریخی مختلف مورد استفاده مردم با ادیان مختلف قرار گرفته است. به همین دلیل کارشناسان آن را قبرستان تمدن ها نامیده اند.گورستان صخره‌ای سیراف را به زرتشتيان نسبت مى‌دهند.

زرتشتيان ابتدا مرده‌ها را در گورهاى باز قرار مى‌دادند تا در هواى آزاد گوشت آن‌ها تجزيه شود. سپس استخوان‌ها را جمع‌آورى می‌کردند و در استودان‌ها مى‌گذاشتند.قبرهای سنگی قبرستان و گودال‌های حفر شده بر پهنه کوهستان سیراف در ابتدا به‌منظور جمع‌آوری و بهره برداری از آب ایجاد شدند و بعدها به‌دلیل  حوادثی از جمله زلزله یا بیماری طاعون و نیاز به دفن سریع مردگان به‌عنوان گورهای فردی یا خانوادگی مورد استفاده قرار گرفتند.

رو  به روی این قبرستان یک قبرستان دیگری وجود دارد که هرچه ارتفاع تپه زیادتر میشود، گورها بزرگ‌تر و دهانه‌ها گشادتر مى‌شوند و عمق بيشترى پیدا می‌کنند. در جلوى تپه ، گورهاى عمودى با ارتفاع سه متر و عرض دو متر وجود دارند که مانند پهنه‌اى از کندوهاى زنبورعسل به‌طور مرتب در سراشيبى دامنه چيده شده‌‌اند.

 

              

بهترین زمان بازدید از این گورستان فصول خنک سال است و بهتر است در زمان روشنایی روز از آن بازدید کرد.بازدید از آن رایگان است و بهتر است در زمان بازدید از این منطقه به باور ها و ارزش های مردم بومی احترام بگذارید.بعضی از افراد می‌گویند با بازدید از این گورستان صخره‌ای چیزی جز سنگ و خاک و گیاهان بیابان ندیده ایم، اما اگر کمی عمیق‌تر به این اثر تاریخی-طبیعی نگاه کنید، رد داستان‌های کهن را در خاک آن خواهید دید.

با  ژیوا پرواز از اطلاعات بازدید از این منطقه آگاه شوید.