پل تاریخی کلهر در استان لرستان در شهرستان پلدختر قرار گرفته و در قرن چهارم هجری ساخته شده است و هم اکنون یکی از آثار ثبت شده در ایران میباشد.از این پل در دوره های مختلف استفاده شده و به روایتی در دوره هخامنشیان ساخته شده و به عنوان راه شاهی در مسیر هگمتانه به شوش بنا شده و  در زمان ساسانیان هم مرمت شده است.

 

 

 

 

این پل به پل مَمُولو معروف است و کل در زبان لری به معنی بزکوهی و هر به  بز کوهی که از کوه پایین می آید گفته میشود. پس کلهر به معنای جایی ست که بزهای کوهی را می‌توان دید که از کوه سرازیر می‌شوند.از ویژگی های منحصر به فرد این پل میتوان به وجود سکویی در داخل دو پایه اصلی سکو اشاره کرد که این سکو از 12 پله ساخته شده و کاربرد آن این بوده است که به عنوان پشت بند از آن استفاده می شده است.  از همه جذاب تر  رنگ سرخ پایه‌های سازه است؛ رنگ پایه های این پل متمایل به قرمز است و علت آن ترکیب ملات با یک نوع از شن های قرمز رنگی بوده که در قسمت شرقی پل قسمت هایی از کوه را پوشانده اند.  درازای این پل تاریخی  نزدیک به 150 متر است، در ساخت آن از سنگ و آجر استفاده کرده‌اند و آهک آمیخته با خاکستر را به آن اضافه کرده اند تا سنگ‌ها محکم شوند.در قسمت غربی پل کتیبه ای به خط کوفی و به زبان تازی وجود دارد که دقیقا بر سینه کوه نوشته شده و قرینه آن در قسمت جنوب این کوه بوده که به علت عمیات راهسازی از بین رفته است. معنای این سنگ نوشته: «به نام خداوند بخشنده‌ی مهربان. این چیزی است که امیر بزرگ، بدر پسر حسنویه، که خداوند زندگانی‌اش را پُربهره کند، برای خشنودی خداوند، دستور به ساخت آن داد، به سال 374. باشد که خداوند پاداش نیک ارزانی او کند».

پل کلهر دو دهنه تاق بزرگ دارد. بلندترین تاق 23 متری است. در کنار پل  کوه‌های بلند  دره لهور دیده میشود. لهور یکی از کوه‌های بخش شاه کرم است و در بین رشته‌کوه‌های زاگرس، قرار گرفته  است؛  لهور، پل کلهر را دو بخشی کرده است. بخش شمالی که با گذر از دامنه‌ی کوه به پل کشکان می‌رسد و بخش باختری که به طرهان ختم میشود.

 

 

 

 

                           

 

 

بازدید از این پل تاریخی رایگان است ، محدودیت زمانی ندارد و شما در تمام فصول سال میتوانید از این پل دیدن کنید.با تماس با ژیوا پرواز می توانید ازتاریخ تورها و سفرهای ما به این منطقه زیبا آگاه شوید.