جاهای دیدنی خوزستان از کارون تا هورالعظیم

سفر به شمال کشور و تماشای طبیعت سرسبز آن، قطعا لذت‌بخش است، اما تماشای جاذبه‌های گردشگری و جاهای دیدنی جنوب کشور هم خالی از لطف نیست. خوزستان یکی از استان‌های چشم‌نواز جنوب کشور بوده که دارای جاهای دیدنی بسیار زیادی است.

سازه‌ های آبی شوشتر

سازه های آبی شوشتر از معروف‌ترین جاذبه‌های تاریخی در شهرستان شوشتر خوزستان است که در مجاورت بخش تاریخی این شهر قرار دارد. از سازه‌های آبی شوشتر با عنوان بزرگ‌ترین مجموعه صنعتی ایران باستان یاد می‌کنند و گردشگران خارجی بسیاری در سال‌های دور پس از بازدید از این سازه‌های تاریخی، آن‌ها را به جهان معرفی کردند.

ساختار سازه‌های آبی شوشتر در زمان ساخت این مجموعه یکی از عجایب مهندسی در ایران باستان به شمار می‌رود. عملکرد این سازه‌ها نشان‌دهنده نبوغ و دانش بالای مهندسان ایران باستان نیز هستند. این سازه‌ها با بهره‌برداری اصولی از منابع آب و کنترل هوشمندانه آب، سبب بازدهی بالا و مصرف بهینه آب‌های آشامیدنی، کشاورزی و مصارف صنعتی می‌شدند.

عکس سازه های آبی شوشتر

رودخانه کارون

رودخانه کارون یکی از مهم‌ترین نمادهای خوزستان به شمار می‌رود که در گذشته‌های دور راه ارتباطی ایران با سایر کشورهای اطراف آن از طریق این رودخانه صورت می‌گرفت. اطراف رود کارون از نخستین مناطق پیدایش تمدن در آسیا به شمار می‌روند و آب شهرها، روستاها و مناطق بسیار اطراف این رود از آب کارون تامین می‌شد. رودخانه کارون بزرگ‌ترین و طولانی‌ترین رود ایران است که کل مسیر آن از داخل کشور ما می‌گذرد.

از گذشته‌های دور کشتیرانی در رود کارون رواج داشت و بازرگانان زیادی از این راه به سایر شهرها و کشوره سفر و تجارت می‌کردند. کشاورزی و دامداری در خوزستان نیز مدیون این رودخانه هستند و زندگی حیوانات مختلف در این منطقه به حیات رود کارون بستگی دارد.

رودخانه کارون میان شهر اهواز با پل اهواز از نمای بالا

قلعه شوش

قلعه شوش یادگاری از دوره قاجار در استان خوزستان است که تکه‌ای از چغازنبیل و کاخ داریوش را در خود به امانت محفوظ داشته است. این قلعه که از جاهای دیدنی شوش به شمار می‌آید، در نزدیکی بسیاری از جاذبه‌های تاریخی این شهر قرار دارد. قلعه شوش یا قلعه فرانسوی‌ها مکانی مناسب برای افراد علاقه‌مند به تاریخ و معماری تلفیقی ایرانی اروپایی است. در این قلعه می‌توانید چشم‌انداز زیبایی از شهر را تماشا کنید و ساعاتی را در دل قلعه‌ای غرق شوید که به نظر اثری باستانی است؛ اما در واقع کمی بیش از ۱۰۰ سال قدمت دارد. اگر در قلعه شوش پشت سر خود را نگاه کنید، شهر شوش و گنبد آرامگاه دانیال نبی را زیر پای خود می‌بینید

زیگورات چغازنبیل

زیگورات چغازنبیل بنایی باستانی متعلق به دوره تمدن ایلامیان در ایران است. وسعت محوطه این مجموعه به حدود ۱۰۰ هکتار می‌رسد و معبد چغازنبیل برجسته‌ترین بنای باستانی موجود در این منطقه است. این معبد در شهری باستانی متعلق به نیمه دوم هزاره دوم پیش از میلاد ساخته شد و عظمت آن در زمان باستان سبب شهرت فراگیر این بنا شده بود. معبد چغازنبیل را در سال ۶۴۰ پیش از میلاد در جنگ آشوریان با ایلامیان به دستور بانیپال شاه آشوری، ویران کردند.

زیگورات چغازنبیل نخستین اثر ایران در فهرست میراث جهانی یونسکو است که در سال ۱۹۷۹ میلادی در این فهرست به ثبت رسید. عمر کشف این معبد باستانی در کشور ما به ۱۰۰ سال نمی‌رسد و این اثر برجسته سال‌ها در تپه‌های جنوب شوش پنهان بود. برای بازدید از زیگورات چغازنبیل باید به یکی از شهرهای شوش یا شوشتر بروید. این معبد در ۴۵ کیلومتری جنوب شوش و ۳۵ کیلومتری غرب شوشتر قرار دارد. منطقه باستانی هفت تپه نیز در نزدیکی معبد چغازنبیل واقع شده است.

زیگورات چغازنبیل زیر آسمان آبی با ابرهای سفید از نمای دور

پل سفید اهواز یکی از معروف‌ترین سازه‌ها بر رودخانه کارون در شهر اهواز است که از جاهای دیدنی خوزستان به شمار می‌رود. این پل کاملا فلزی است و آن را بر پایه‌های بتنی بنا کرده‌اند. تمام بخش‌ها و قطعه‌های پل سفید اهواز با پیچ و مهره به یکدیگر وصل شده‌اند. دو قوس بلند در دو سمت این پل به چشم می خورند که نشانه‌های اصلی پل سفید اهواز هستند.

پل اهواز بخش‌های غربی و شرقی این شهر را به یکدیگر وصل می‌کند و سواحل اطراف این پل از مهم‌ترین گردشگاه‌های شهر اهواز هستند. پل سفید اهواز را با نام‌های دیگری مانند «پل هلالی» و «پل معلق» نیز می‌شناسند. این پل در سال ۱۳۱۵ شمسی افتتاح شد و عمر مفید آن را در حدود ۵۰ سال تخمین زدند. در سال ۱۳۸۹ شمسی نیز به‌دلیل فرسودگی زیاد پل سفید اهواز را بازسازی کامل کردند

 

پل سفید اهواز