این استان مرکز حماسه‌های بسیاری در طول تاریخ چند هزار ساله ایران بوده و به همین علت، جاهای دیدنی بسیار متنوع و شگفت‌انگیزی دارد. اگر قصد دارید به سفر بروید و با تاریخ کهن ایران زمین آشنا شوید، سرزمین‌های جنوب بهترین انتخاب برای شما هستند و خوزستان را می‌توان نگین آن توصیف کرد.

دشت سوسن

نباید استان خوزستان را یک استان خشک بدانیم و دلیل آن هم وجود طبیعت‌هایی همانند دشت سوسن است. وجود دشت سوسن و زراس، نمونه‌هایی هستند که معادلات و باورهای ما را نابود می‌کنند.

عبور رود کارون در استان خوزستان موجب حاصل‌خیز شدن خاک اطراف آن شده و همین مسئله باعث شکل‌گیری دشت سوسن شده است. این دشت زیبا و شگفت‌انگیز در ۳۵ کیلومتری شمال غرب ایذه قرار دارد. امکان بر پا کردن چادر مسافرتی برای اقامت هم وجود دارد. زیبایی این دشت و وجود رود کارون در کنار هم به حدی زیبا است که می‌تواند لحظات بسیار شاد و خوبی را برای شما رقم بزند.

شما می‌توانید در سایه درختان پهن برگ این دشت، چادر خود را بر پا کنید و از وجود رود زیبا و جاری کنار آن هم نهایت لذت را ببرید

 

آبشار اهواز (پل هفتم)

آبشار اهواز که با نام پل هفتم نیز شناخته می‌شود، از جاهای دیدنی اهواز است و طولانی‌ترین آبشار مصنوعی خاورمیانه به حساب می‌آید. طول قوس خارجی آبشار ۲۰۰ متر است و قوس داخلی‌ آن به ۱۵۰ متر می‌رسد. در این آبشار مصنوعی با استفاده از ۶ الکتروپمپ ۹۰۰ كیلواتی، آب رودخانه به بالای پل کشیده می‌شود. فواره ها از دو طرف پل، داخل رودخانه می‌ریزند و شب‌ها با روشن شدن فواره‌های رنگی و نورپردازی فوق‌العاده جلوه زیبایی به شب و پل می‌دهند. بازی آب و نور باعث شده است که بومی‌ها و گردشگران پل هفتم را برای تفریح، گردش و تماشا انتخاب کنند.

آبشار اهواز (پل هفتم)

آبشار شوی

آبشار شوی از جاهای دیدنی طبیعی خوزستان است که در نزدیکی مرز این استان با استان لرستان قرار دارد. این آبشار در مسیر راه آهن سراسری ایران و در دره‌ای سرسبز و تماشایی واقع شده است. از آبشار شوی با نام «نیاگارای ایران» یاد می‌کنند. آبشار شوی از پهن‌ترین آبشارهای ایران است و عرض آن به حدود ۷۰ متر می‌رسد. این آبشار ۴۵۰ متر از سطح دریا ارتفاع دارد و بلندی آن از محل سرچشمه نزدیک به ۱۰۰ متر است. آبشار شوی به‌صورت پلکانی روی دامنه کوه پایین می‌آید.

در قسمت خروجی آبشار شوی در دامنه کوه یک غار وجود دارد که طول مسیر داخلی آن به چند کیلومتر می‌رسد. اطراف این غار و آبشار را گونه‌های متنوع درختان پوشانده‌اند و طبیعت این ناحیه بسیار سرسبز و تماشایی است. مناطق اطراف آبشار شوی زیستگاه اصلی «سمندر امپراطور» به شمار می‌رود که گونه‌ای رو به انقراض است. در فصل بهار آب آبشار شوی به بیشترین مقدار خود می‌رسد. در فاصله تقریبی ۴۰ دقیقه‌ای از این آبشار، آبشار دیگری قرار دارد که با نام «شوی دوم» یا «سنگ مار» شناخته می‌شود. اطراف سنگ مار حوضچه‌های مناسب برای شنا وجود دارند. آبشار شوی در فاصله ۱۰۰ کیلومتری از دزفول قرار گرفته است.

آبشار پلکانی شوی خوزستان میان دامنه های سرسبز

دریاچه شهیون

دریاچه شهیون که نام دیگر آن دریاچه سد دز است، یکی از زیباترین دریاچه‌های ایران و از جاهای دیدنی دزفول محسوب می‌شود که در شمال غربی دزفول و در  در ۲۳ کیلومتری شمال شرق اندیمشک و پشت دو کوه شاداب و تنگوان، کنار روستای پامنار قرار دارد و باعث زیبایی منطقه شهیون شده است. منطقه شهیون با مساحت بالغ بر ۳۰۲ کیلومتر مربع از توابع شهرستان دزفول است که در ۱۵ کیلومتری شمال شهر دزفول واقع شده است.

چال کندی (چم سبز)

چال کندی دره‌ای تماشایی در بخشی از مسیر رودخانه دز است که در آن از تلاقی صخره‌های بلند و رودخانه و فرسایش سنگ‌ها در طول زمان، مناظری زیبا به وجود آمده‌اند. این دره از زیباترین و بکرترین جاهای دیدنی دزفول به شمار می‌رود و در شمال دزفول و شمال شرقی اندیمشک واقع شده است. آب و هوای معتدل دره چال کندی، گردشگران زیادی را برای فرار از گرما در فصل‌های گرم سال به این منطقه جذب می‌کند.

پیمایش دره چال کندی با پای پیاده و همراه با تجهیزات حرفه‌ای، برای علاقه‌مندان به طبیعت گردی لذت‌بخش است؛ همچنین گردشگران می‌توانند با استفاده از قایق‌های محلی نیز از شهرهای دزفول و اندیمشک به تماشای این منطقه زیبا بروند

چال کندی دزفول