تفریحات شهر هزارچشمه

قوم لر یکی از قدیمی‌ترین اقوام ایران محسوب می‌شوند که اصالتی ایرانی دارند و در شهرها و استان‌های مختلفی زندگی می‌کنند، اما بزرگ‌ترین شهر لرنشین ایران، شهر خرم‌آباد است که مرکز استان لرستان محسوب می‌شود. طبیعت بکر و دست‌نخورده این شهر و مناطق اطرافش تا حد زیادی از گزند آلودگی‌های زیست‌محیطی دور مانده و توانسته عظمت خود را حفظ کند. خرم آباد که به شهر هزار چشمه نیز معروف است، هم جاذبه‌های طبیعی مثل آبشارها و جنگل‌های مختلف دارد و هم جاذبه‌های تاریخی ازجمله قلعه فلک‌الافلاک که نگین گردشگری استان لرستان محسوب می‌شود. با ژیوا پرواز همراه باشیدتا با جاذبه های گردشگری خرم آباد بیشتر آشنا شوید و بتوانید از این مطلب به‌عنوان راهنمایی برای سفر به این شهر استفاده کنید.

دریاچه کیو

دریاچه‌ کیو که به نگین فیروزه‌ای خرم آباد شهرت یافته است، یکی از جاهای دیدنی لرستان است که درشمال غرب آن قرار دارد و امروزه میزبان جمع زیادی از مسافران و گردشگران سراسر کشور است. جاذبه‌ای دوست‌داشتنی با مساحتی بالغ بر هفت هکتار و عمقی بین سه تا هفت متر که به زیستگاه جانوران آبزی و پرندگان مهاجر و بومی تبدیل شده است. وجه تسمیه این دریاچه به کیو، به‌دلیل رنگ آبی و نیلی آب آن است که در گویش محلی مردم خرم آباد «گیو» به‌معنای رنگ کبود و آبی است. تسهیلات مناسب در اطراف دریاچه مانند امکانات تفریحی و شهربازی در کنار چشم‌انداز زیبا، این مکان را به یکی از تفرجگاه‌های خرم آباد تبدیل کرده است.

دریاچه کیو خرم آباد

 

پارک جنگلی مخمل کوه لرستان

در حدود 30 کیلومتری خرم‌آباد، مرکز استان لرستان، یکی از زیباترین پارک‌های جنگلی ایران قرار دارد که با طبیعت زیبایش شما را به دنیای بهشت‌گونه می‌برد؛ پارک جنگلی مخمل‌کوه که در دره تاریخی خایدآلو و شمال مخمل‌کوه قرار دارد. بدون شک به محض رسیدن به این طبیعت منحصربه‌فرد درختان بلوط و گل‌سنگ‌های سیاه رنگی را خواهید دید که تقریبا تمام سطح کوه را پوشانده اند. در فصل بهار، معمولا این گل‌سنگ‌ها سبز رنگ می شوند؛ طوری که انگار کوه این بار یک لباس مخملِ سبز به تن کرده است. شاید بتوان دلیل نامگذاری این پارک جنگلی را همین اتفاق دانست.

پارک جنگلی مخمل کوه با حدود 500 هکتار مساحت، در بخشی از دره خایدآلو قرار دارد و با آب و هوای دلپذیر و کوهستانی خود، یکی از بهترین مکان‌ها برای سپری کردن روزهای تعطیل و پیک‌نیک به حساب می‌آید. اگر کوهنوردی تفریح مورد علاقه شماست پس بدون شک باید به مخمل‌کوه بروید. در حوالی این پارک جنگلی و در نزدیکی روستای پیرجد، منطقه‌ای به نام هفت‌حوض قرار دارد که در مسیر رودخانه‌ای جاری واقع شده و یکی از بهترین انتخاب‌ها برای کوهنوردان است. در طول این مسیر، بارش باران، باعث شده تا حوضچه‌های متعددی شکل بگیرد و به همین دلیل آن را هفت‌حوض نامیده اند.

جذابیت‌های این طبیبعت زیبا و وسیع فقط به موارد گفته شده ختم نمی‌شود؛ در قسمت شمالی مخمل‌کوه، آبشار زیبای شبیخون منتظر شماست. به دلیل حضور بسیار بازدیدکنندگان در این نقطه، امکانات رفاهی مثل آلاچیق، رستوران وکافه‌های متعددی، جهت اسکان و رفاه مسافرین به چشم می خورد.

پارک جنگلی مخمل‌کوه بسیار بزرگ است و تمام بخش‌های آن دیدنی و جذاب است؛ به خصوص در فصل بهار. پس فرقی ندارد که به لوکیشن‌های گفته شده بروید یا نه، از همه جای مخمل کوه لذت ببرید…

پارک جنگلی مخمل کوه

آبشار وارک لرستان

به استان لرستان، سرزمین آبشارها می گویند و یکی از زیباترین آبشارهای این سرزمین، وارک نام دارد. این آبشار در حدود 40 کیلومتری جنوب شرق خرم آباد و در فاصله کمی از آبشار نوژیان لرستان واقع شده است. آبشار وارک از یک صخره سنگی سرچشمه می گیرد و پس از ریزشی 15 متری، به صخره دوم برخورد می کند و اینگونه، طبقه دوم آن شکل می گیرد، البته بخشی از آب آبشار دوم هم از دل کوه تامین می شود. بد نیست بدانید ارتفاع آبشار وارک در فصول پربارش، به 57 متر و عرض آن به 50 متر می رسد.

برای رسیدن به آبشار وارک باید به پلیس راه خرم آباد – بروجرد بروید و پس از آن، در جاده کمربندی خرم آباد حرکت کنید. مسیر رسیدن به آبشار وارک در بعضی مناطق خاکی است و به همین خاطر، خودروهای آفرود راحت تر می توانند این راه را طی کنند. البته باید بدانید که با ماشین نمی توان تا نزدیکی آبشار رفت و باید خودرو خود را کمی قبل از روستای سنگتراشان بگذارید. از اینجا چیزی در حدود 1 ساعت پیاده روی تا آبشار در پیش دارید.

جنگل و آبشار نای انگیز

به سمت لرستان که می‌روید نمی‌دانید به کدام سمت بنگرید چرا که در هر قسمت آن طبیعت شگفت‌انگیزی را شاهد خواهید بود. در روستای نای‌انگیز خرم آباد که در جنوب‌شرقی این شهرستان قرار دارد به سمت آبشاری دیدنی و بکر می‌رویم، آبشار نای انگیز. آبشاری زیبا که سرمنشا آن چشمه‌ای در ارتفاعات کوه‌های مجاور است و دست‌یافتن به این سرچشمه تنها از طریق کوهنوردی امکان‌پذیر خواهد بود. آبشار نای انگیز خرم آباد در دل جنگل‌ نای‌ انگیز، جنگل بلوطی که مامن سنجاب‌ها است، قرار دارد. این آبشار از لابه‌لای صخره‌ها حرکت کرده و با ایجاد ده‌ها آبشار پله‌ای بزرگ و کوچک با حوضچه‌‌های متعدد، منظره‌ای زیبا خلق می‌کند؛ در بخش‌هایی که آب آبشار در نتیجه ترکیب با هوا به رنگ سفید در می‌آید این زیبایی دو چندان می‌شود. حوضچه‌های کاسه‌ای پای آبشار فضایی مناسب برای شنا کردن ایجاد کرده؛ بهار و تابستان به خصوص اردیبهشت ماه نیز بهترین فصل‌های سفر به این بهشت دیدنی است تا علاوه بر آب‌وهوای مطبوع از سرسبزی بی‌نظیر، صدای دلنشین آبشار و پرندگان و تمامی زیبایی‌های طبیعت آن نهایت لذت را ببرید.

البته توجه داشته باشید که در فصل تابستان به دلیل بارش‌های کم، آب آبشار کمتر از فصل بهار خواهد بود. اینجا منطقه‌ای بکر بود که متاسفانه در چند سال اخیر و با هجوم گردشگر به این منطقه آسیب‌های جبران‌ناپذیری به آن وارد شده است. عدم دانش و شناخت گردشگران درباره این جنگل‌ها و نبود فرهنگ گردشگری از جمله عواملی است که می‌توان به آن‌ها اشاره داشت. مردم زاگرس‌نشین به خوبی به ارزش جنگل‌های بلوط آگاهند و در جهت حفظ آن تلاش می‌کنند؛ می‌توانید هنگام سفر به این خطه از آن‌ها کمک بخواهید تا این طبیعت هم برای ما و هم برای نسل آینده بدون آسیب باقی بماند.

برای رسیدن به جنگل و آبشار نای انگیز از خرم آباد وارد جاده سپیددشت شده و پس از آن از طریق جاده فرعی که از سمت چپ جاده اصلی منشعب می‌شود به روستای نای ‌انگیز برسید. مسیر تا روستا ماشین‌رو است و پس از رسیدن به روستا و حدود دو ساعت پیمایش در دل طبیعت به پایین‌دست مجموعه آبشارها خواهید رسید.

null

آبشار بیشه لرستان

لرستان را سرزمین آبشارها می دانند، به هر سوی طبیعت این سرزمین که سفر کنید صدای پرصلابت آبشارهای کوچک و بزرگ و رودهای آرام و خروشان شما را در بر می گیرد و تجربه ای ناب از طبیعت گردی را به شما هدیه می دهد. از میان آبشارهای متعدد این استان، امروز سری به معروفترین و زیباترین آبشار آن، آبشار بیشه می زنیم و در زیبایی های طبیعت لرستان غرق می شویم. اثر طبیعی خیره کننده با 48 متر بلندی (از تاج آبشار تا نقطه برخورد با زمین) که در میان رشته کوه های زاگرس در منطقه ای کوهستانی جای خوش کرده و گردشگران بسیاری را به سوی خود جذب می کند. آبشار پس از برخورد به زمین 10 متر مسیر را طی می کند تا به رودخانه سزار برسد. عرض تاج آبشار نیز 20 متر است و چشمه هایی که در نزدیکی ایستگاه بیشه وجود دارد منبع تامین آب آبشار هستند. آبشار بیشه در محدوده شهرستان خرم آباد (به نقل از وبسایت سازمان میراث فرهنگی و گردشگری استان لرستان)، بخش پاپی، شهر سپید دشت و روستای بیشه قرار گرفته است و هر بیننده ای را مسحور عظمت و زیبایی خود می کند.

آبشار بیشه چهل و هشتمین اثر ملی ست که در 27 اسفند 1387 در فهرست میراث طبیعی ایران قرار گرفت.

آبشار بیشه خرم آباد